zaterdag 4 december 2010

Afscheidsfeest

Op vrijdag was het dan zo ver, de verhuisploeg kwam opdraven om onze meubels terug te brengen naar de opslag. Een van de verhuizers kon zich de tv die boven stond ng herinneren, die is indrukwekkend groot, ouderwets en zwaar. Ze deden het verder netjes en vrij vlot. De voorman was Japanner en de werkwijze was dan ook grondig, de documentatie liet niets te wensen over. Alles werd gelabeld en ging in de vrachtwagen. Het paste net.


Zoals op de foto te zie is was het mooi helder weer, wel een stuk kouder dan bij onze eerste verhuizing een maandje geleden, toen zaten we op ons stoepje in ons T-shirt en hadden het warm.
Na afloop hebben Saskia en ik samen gelunched en zijn toen gaan inchecken in ons hotel, de kinderen waren nog op school. Om half 4 haalden we ze op en gingen toen even kijken in de winkel van Andy in Highland Park. Hij heeft allerlei sportartikelen die op de een of andere manier bijzonder zijn, bijvoorbeeld gesigneerd door de topatleten. Ties werd weer eens verwend en kreeg een puck (replica van de Olympische Spelen), en wij kregen allemaal een T-shirt van de overwinning vorig seizoen van de Chicago Blackhawks in de Stanley Cup (dat is hockey, op ijs dus). Leuk om gezien te hebben en dat wilden we toch echt nog even doen voordat we terug gaan. Ook nog net even tijd om kort te zwemmen in het hotel.

's Avond hadden we alweer zon's ervaring van een gebeurtenis waar je eens bij moet zijn geweest, zeker als je in Deerfield hebt gewoond. Wij waren uitgenodigd bij Michelle en familie om Hanukkah te vieren op de Sabbath, met ales erop en eraan. Hannukah is een Joods feest dat hier erg leeft. Wij kregen de verhalen en achtergronden te horen en Ties en ik hadden een echte keppel op. Het ging allemaal wel erg ontspannen en was gezellig. Voordat we er erg in hadden was het half 12 en dus veel te laat voor de kinderen in deze drukke tijd.


Na alle drukte rustig ontbeten in ons hotel en Ties at natuurlijk weer een wafel. Er was echter niet al te veel tijd voor ontspanning, want een goede vriendin van Ties gaf een feestje bij een ature center. Dikke pret natuurlijk, vooral omdat er vannacht vor het eerst hier sneeuw was gevallen. En de hoeveelheden zijn vergelijkbaar met west-Nederland, dus een centimeter of 20. Terwijl Saskia en Ties buiten rondliepen en Dide bij een vriendin speelde, organiseerde ik een en ander in ons toch niet zo lege huis als voorbereiding op het feest. Plotseling was een buurman onze oprit aan het sneeuwruimen met een snow blower, erg aardig en meedenkend.

We hadden van verschillende mensen vouwtafels geleend en die zette ik vol met allemaal mee te nemen keukenspullen, knutseldingen en wat er zoal in een huishouden verzameld wordt. Het was vrij veel. De gasten kwamen de deur niet uit vandaag zonder ons van een redelijke hoeveelheid spullen te verlossen. Natuurlijk was er ook weer veel te veel drinken en eten, ook omdat verschillende mensen nog dingen mee hadden genomen. Voor de kinderen waren er korte filmpjes op een geleende tv met dekens en kussens op de vloer en grote vellen papier op de grond geplakt om op te tekenen. Zoals gewoonlijk hing iedereen weer in en rond de keuken en de meegebrachte stoelen werden nauwelijks gebruikt.

Wij hadden een verjaardagskalender en adresboek neergelegd voor iedereen en een stapel NL magneten als souvenir. Groot succes en veel hilariteit. De stroopwafels en Nederlandse kaasblokjes (met WK vlaggetje) vielen in de smaak.



 

Na afloop hielpen een aantal mensen nog mee om veel weg te gooien. Morgen de rest opruimen en naar het goede doel brengen. Vanavond hebben wij ons in het hotel vrij rustig gehouden. Wij zijn er nu echt bijna klaar voor om terug te keren.

Geen opmerkingen: