zaterdag 27 november 2010

Lang weekend

Wat een relaxed en lang weekend hebben wij. Na Thanksgiving hebben we op vrijdag de hele dag niet veel bijzonders gedaan. En op zaterdag ook niet. Dide had vrijdagochtend een play date met haar vriendin Madi, ik heb met Ties een rondje door Deerfield gemaakt om van alles te fotograferen. De gewone dingen die je niet zo snel fotografeert, maar die we niet willen vergeten, vooral voor de kinderen. Het was enorm koud, net onder nul, maar met een snijdende wind. Vandaag was die gelukkig wat gaan liggen, wel de hele tijd een prachtige blauwe heldere lucht, dus het ziet er op de foto's heel aangenaam en zomers uit.

Op de vrijdagmiddag kregen wij de kans om even te genieten van een bijzonder A,erikaans verschijnsel, dat langszaam de wereld schijnt te veroveren: Black Friday. De dag na Thanksgiving is de offieciele aftrap van het shopping season, voor de kerstcadeaux dus. Hier geef je iedereen in de hele uitgebreide familie een signifcant cadeau en het kost dus de nodige moeite om dat bij elkaar te shoppen, om over het geld maar te zwijgen. Goed, deze vrijdag begint het dus en iedere zichzelf respecterende winkel heeft dan ook superaanbiedingen en extra openingsuren, zo van 4 uur 's ochtends to 11 uur 's avonds ofzo. Met de bijbehorende lange wachtrijen. Wij waren niet van plan om ons daar bij te voegen, maar toen kwam Saskia op het lumineuze idee om in een mall in Skokie even een presentje voor Andy te kopen. Die heeft Ties allemaal Amerikaanse sportkleding gegevn van allerlei beurzen en Saskia wist precies wat hij wilde hebben en in welke winkel dat te vinden was. En gelukkig maar, het is ons niet gelukt om een parkeerplakje te vinden. saskia is dus maar uitgestapt terwijl ik nog een hopeloos rondje maakte. Toen ik de ronde had afgenaakt stond Saskia buiten met het gezochte pakje (geen korting) en reden we weer naar huis. Echt een enorm gekkenhuis, je krijgt een beetje het tweede paasdag op de meubelboulevard gevoel, hoewel ik daar nog nooit geweest ben.

Vrijdagavond gingen we eten bij vrienden Tracy en Andy, met kinderen in de leeftijd van Dide en Ties. We hadden grote Costco steaks meegebracht en voor de kinderen junkfood afgehaald. Het was gezellig en de kinderen hadden het goed voor elkaar. Het was dus weer laat geworden en daardoor had onze zaterdag een late start. Vandaag kwamen we ook niet veel verder dan een potje finger soccer (gekregen van de buren), het bouwen van een nieuw bouwsel van Knex en een bezoekje aan de AT&T winkel om ons Internet- en telefoonabonnement op te zeggen. Oh ja, Ties kocht ook nog 2 boekjes uit een serie die hij nu bijna compleet heeft, het is echt ongelooflijk hoe hoe precies onthoudt wat hij al heeft of niet. Vaak denken wij dat hij bluft, maar iedere keer blijkt hij gelijk te hebben, vandaag had hij nummers 19 en 21 in zijn handen. Saskia had een spiekbriefje, en het klopte natuurlijk precies. Daarna gingen wij onze vissen naar hun nieuwe eigenaren brengen, Meg en Peter hebben zich over hen ontfermd en zijn er erg blij mee. Goed nieuw huis, dus wij ook opgelucht. En de grappenmaker die nog eens op het idee komt om ons vissen kado te doen krijgt ze meteen terug! Geen beesten meer bij ons, dat is weer een zorg minder en houdt ons flexibel. De kinderen zijn het er niet mee eens, maar ik weet wie er in weer en wind diep in de nacht met het beest in de weer moet, of op zomdagochtend stront staat te ruimen. Nee, dank je. Dide heeft al gezegd dat ze weet dat ze geen dier krijgen, maar dat ze het toch blijft vragen, dat weten we dus alvast.

Dide bleef spelen, eten en film kijken bij haar vriendin Hannah en wij maakten pannenkoeken voor Ties met Dunkin' Donuts toe. Feest! Ties zit nu nog even naar Engelstalige school tv te kijken op de computer, het gaat over science. Net over de werking van het oog en nu over glas maken, hij is in opperste concentratie.

Morgen is het zondag, dan ruimen we de auto helemaal leeg. Vandaag heeft Saskia alvast wat koffers gepakt, we willen zo min mogelijk open maken de laatste dagen hier als we in een hotel zitten. Beetje organisatie vooraf dus. We hoeven ook zeker geen boodschappen meer te doen voor ons avondeten, want de kasten en vriezer blijven maar vol: we worden te vaak uitgenodigd gedurende deze laatste weken. En ook de komende dagen zal het aantal keren dat we uitgebreid koken beperkt blijven, we zullen dus wat ongebruikelijke hapjes erveren op oms afscheidsfeest. Ik zal later wellicht nog wat foto's plaatsen van ons ontspannen weekend.

1 opmerking:

ria zei

Wij kunnen ons heel goed voorstellen hoe jullie gemoedstoestand is deze laatste periode voor jullie vertrek. Hele gemengde gevoelens natuurlijk. "Partir c'est mourir un peu".
Goed idee om van allerlei plekken in Deerfield fotos te maken, om de herinnering vast te houden. Ik denk trouwens dat de kinderen zich best veel zullen blijven herinneren. Er is zoveel dat een onuitwisbare indruk zal achterlaten! En ze zijn op een leeftijd dat er in hun hoofd veel kan worden opgeslagen, zeker als er foto's zijn, die gebeurtenissen versterken.
Ja, Ties een een pienter ventje, dat is zo langzamerhand wel duidelijk. Hij verbaast iedereen door aan de ene kant zo ontzettend druk te zijn en aan de andere kant zo geinteresseerd en geconcentreerd als een onderwerp hem boeit.
Nogmaals een hele goede laatste 10 dagen en wij leven mee met alle emotionele gebeurtenissen die jullie nog te wachten staan.
Liefs Ria en Henk